7all
  • HEALTH & LIFE
  • PET STORIES
  • PHOTOVIEW
  • TV-CINEMA
  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • LIFESTYLE
  • ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ
  • ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ
  • HEALTH & LIFE
  • PET STORIES
  • PHOTOVIEW
  • TV-CINEMA
  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • LIFESTYLE
  • ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ
  • ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ
No Result
View All Result
7all
No Result
View All Result

Φανταστική πορτοκαλόπιτα σαν σάμαλι

7ALL by 7ALL
27 Σεπτεμβρίου 2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0 0
0
Φανταστική πορτοκαλόπιτα σαν σάμαλι
Share on FacebookShare on Twitter

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:45λ

Χρόνος Μαγειρέματος:50λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για ταψάκι 23 x 35εκ.

Για τη ζύμη

  •  175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  175 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  •  175γρ. χοντρό σιμιγδάλι
  •  1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  •  1 κάψουλα βανιλίνη
  •  2 πορτοκάλια μέτρια, κομμένα στα 4 (ακέρωτα)
  •  3 αβγά
  •  200 γρ. ζάχαρη
  •  200 γρ. γιαούρτι
  •  125 γρ. αραβοσιτέλαιο

Για το σιρόπι

  •  750 γρ. νερό
  •  750 γρ. ζάχαρη
  •  2 πορτοκάλια σε οριζόντιες φέτες
  •  1 ξυλάκι κανέλας
  •  1 αστεροειδή γλυκάνισο
  •  200 ml χυμό πορτοκαλιού

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

  •  Φέτες αποξηραμένων πορτοκαλιών
  •  Φέτες αποξηραμένου ανανά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά για 7 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό και δίνουμε άλλη μία βράση στο σιρόπι. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τις φέτες των πορτοκαλιών και τις στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το σιμιγδάλι –και τα δύο είδη–, το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα πορτοκάλια της ζύμης, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
  4. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός τον πολτό των πορτοκαλιών, τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το λάδι. Ενσωματώνουμε και το μείγμα αλεύρι-σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένας πηχτός χυλός.
  5. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί 25 x 35 εκ. ή ένα στρογγυλό διαμέτρου 28 εκ. και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη. Ισιώνουμε με μια σπάτουλα την επιφάνειά της και τη διακοσμούμε με τις φέτες των πορτοκαλιών. Ψήνουμε το γλυκό στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα.
  6. Ξεφουρνίζουμε την πορτοκαλόπιτα και μετά από 5 λεπτά τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το μισό σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο και υπομονετικά με κουτάλι της σούπας. Αφού το απορροφήσει όλο, ρίχνουμε και το υπόλοιπο σιρόπι. Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει εντελώς πριν τη σερβίρουμε σε πιάτα.

Μικρά Μυστικά

Η πορτοκαλόπιτα δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρή σε πάχος, ενώ είναι σημαντικό να έχει απορροφήσει εντελώς το σιρόπι της πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.

Tags: πορτοκαλόπιτα
Previous Post

Από τις ταινίες του Σειρηνάκη, παίκτρια σήμερα σε ριάλιτι του ΣΚΑΪ

Next Post

Οι πιο αστείες φωτογραφίες ζώων που διεκδικούν βραβείο στο Comedy Wildlife Photography

Related Posts

Καλοκαίρι στη βεράντα: 6 εύκολα κοκτέιλ για δροσερές απολαύσεις χωρίς shaker
NEWS

Καλοκαίρι στη βεράντα: 6 εύκολα κοκτέιλ για δροσερές απολαύσεις χωρίς shaker

5 Ιουλίου 2025
Χαλβάς ταχινιού με χουρμάδες: Ένα γλυκό θησαυρός γεμάτος ενέργεια
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χαλβάς ταχινιού με χουρμάδες: Ένα γλυκό θησαυρός γεμάτος ενέργεια

22 Μαρτίου 2025
Ο απόλυτος μπακαλιάρος σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου – Τραγανή κρούστα, αφράτη σκορδαλιά και το μυστικό για ιδανικό κουρκούτι (vid)
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ο απόλυτος μπακαλιάρος σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου – Τραγανή κρούστα, αφράτη σκορδαλιά και το μυστικό για ιδανικό κουρκούτι (vid)

20 Μαρτίου 2025
Jackaroo: Η νέα εποχή street food που κατακτά όλον τον κόσμο γεννήθηκε στον Πειραιά
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

Jackaroo: Η νέα εποχή street food που κατακτά όλον τον κόσμο γεννήθηκε στον Πειραιά

4 Μαρτίου 2025
Στα Ιλίσια υπάρχει πια μία από τις top αθηναϊκές ταβέρνες
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

Στα Ιλίσια υπάρχει πια μία από τις top αθηναϊκές ταβέρνες

4 Μαρτίου 2025
Γαρίδες σαγανάκι: 9 συνταγές για τον απόλυτο ουζομεζέ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γαρίδες σαγανάκι: 9 συνταγές για τον απόλυτο ουζομεζέ

27 Φεβρουαρίου 2025
Next Post
Οι πιο αστείες φωτογραφίες ζώων που διεκδικούν βραβείο στο Comedy Wildlife Photography

Οι πιο αστείες φωτογραφίες ζώων που διεκδικούν βραβείο στο Comedy Wildlife Photography

POPULAR

Σίσσυ Χρηστίδου: «Ο Νίκος Κοκλώνης δίνει την ψυχή του – Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στήριξή του»

Σίσσυ Χρηστίδου: «Ο Νίκος Κοκλώνης δίνει την ψυχή του – Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στήριξή του»

5 Ιουλίου 2025
Καλοκαίρι στη βεράντα: 6 εύκολα κοκτέιλ για δροσερές απολαύσεις χωρίς shaker

Καλοκαίρι στη βεράντα: 6 εύκολα κοκτέιλ για δροσερές απολαύσεις χωρίς shaker

5 Ιουλίου 2025
Ζαφείρης Μελάς για Οικονομόπουλο: «Καλός τραγουδιστής, αλλά όχι λαϊκός – Δεν μπορεί να πει Καζαντζίδη»

Ζαφείρης Μελάς για Οικονομόπουλο: «Καλός τραγουδιστής, αλλά όχι λαϊκός – Δεν μπορεί να πει Καζαντζίδη»

5 Ιουλίου 2025
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • NEWS
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • LIFESTYLE
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

© 2024 7all.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • HEALTH & LIFE
  • PET STORIES
  • PHOTOVIEW
  • TV-CINEMA
  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • LIFESTYLE
  • ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ
  • ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ

© 2024 7all.gr