Κάθε φορά που περνούσα από το στενάκι της Κεραμεικού υπήρχε και μια νέα προσθήκη. Στη αρχή ήταν ένα οικόπεδο, μετά τοποθετήθηκαν πολύχρωμα κοντέινερς. Λίγο αργότερα στήθηκαν τραπέζια και καρέκλες και μετά μια πινακίδα έγραφε Athens Street Hub.
Αρχικά, πίστεψα –λανθασμένα- ότι μέσα σε αυτόν τον χώρο υπήρχε μόνο το 4Hands, το φημισμένο μπεργεράδικο που εμπνεύστηκε το μισελενάτο δίδυμο Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος. Όμως, γρήγορα διαπίστωσα ότι οι άνθρωποι του Athens Street Hub έχουν δημιουργήσει πρωτοποριακό food project στον Κεραμεικό, έχοντας ως επιρροή τα Box Parks.
Τι είναι τα Box Parks
Tο πρώτο Box Park άνοιξε πριν από 13 χρόνια στο Σόρντιτς του Λονδίνου από τον Ρότζερ Γουέιντ. Ο Γουέιντ οραματίστηκε την αξιοποίηση αστικών χώρων και τη δημιουργία ενός τόπου όπου άνθρωποι και μικρές επιχειρήσεις θα συναντώνταν.
Συνήθως αποτελούνται από ανακυκλωμένα κοντέινερ, που προσφέρουν μια βιομηχανική και μοντέρνα αίσθηση. Η επιλογή των κοντέινερ όχι μόνο μειώνει το κόστος κατασκευής, αλλά και προσφέρει ευελιξία στη διάταξη του χώρου. Τα Box Parks είναι ένας ζωντανός χώρος με ποικιλομορφία, αλληλεπίδραση, ένας τόπος που θέλει να προάγει την ιδέα της της κοινότητας.
Τα Box Parks έχουν γίνει δημοφιλή σε πολλές πόλεις και προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες της κάθε μίας. Στην Αθήνα, το Athens Street Hub δημιουργήθηκε φιλοδοξώντας να γίνει κομμάτι της κουλτούρας και της γαστρονομίας της.
Τα πολύχρωμα κοντέινερ στήθηκαν, δημιουργώντας μια πλατεία μπροστά τους, όπου οι θαμώνες αράζουν και δοκιμάζουν μπέργκερ, πίτσα, κοκτέιλ και γλυκό. Όλα αυτά σε ένα ευχάριστο περιβάλλον που αλλάζει και δεν κουράζει όσες φορές και να το επισκεφθείτε..
4Hands
Από την πρώτη στιγμή που το 4Hands άνοιξε έγινε θέμα συζήτησης, καθώς πίσω από αυτό βρίσκονται οι ταλαντούχοι Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος –του εστιατορίου Delta.
Οι δύο σεφ κινήθηκαν σε πιο street food μονοπάτια και δημιούργησαν τρία μπέργκερ: cheeseburger, double cheeseburger και oklahoma με τα πιο λαχταριστά ψωμάκια που έχετε φάει. Τρομερές και οι πατάτες που φτιάχνονται από πουρέ με κρατσανιστό εξωτερικό και βελούδινο εσωτερικό.
Piccola
Λίγο πιο εκεί στέκει το Piccola δια χειρός Σπύρου Δημόπουλου. Το ζυμάρι αργής ωρίμανσης, που παρασκευάζεται από ιταλικά αλεύρια, ξεφουρνίζεται με κόρα λεπτή και συνάμα αφράτη. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολη η επιλογή, καθώς κάθε πίτσα φαίνεται άκρως γευστική. Η Diavola με spiannata piccante αποτελεί μια πιο πικάντικη ιδέα!
Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε το pizza libretto που είναι το ζυμάρι πίτσας σε σάντουιτς γεμισμένο με ολόφρεσκα υλικά.
The Bar
Είτε επιλέξετε πίτσα είτε μπέργκερ, από το τραπέζι σας δεν μπορεί να λείπει ένα ποτό. Ο Μάριος Ηλιόπουλος, ο εμπνευστής του μενού, φρόντισε να καλύψει κάθε πιθανή επιθυμία.
Το μενού συμπεριλαμβάνει signature κοκτέιλ και άλλα με ένα twist, κοκτέιλ με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, παγωμένη μπύρα και φυσικά σπιτικά αναψυκτικά.
Lullipic
Πριν αφήσετε πίσω σας την «πλατεία» του Athens Street Hub, κάντε μια στάση στο Lullipic για ένα γλυκάκι. Άλλωστε, πάντα υπάρχει χώρος για ένα νόστιμο γλυκό.
Εδώ, υπάρχουν επτά διαφορετικές γεμίσεις και toppings που μπορείτε να τις απολαύσετε είτε σε αφράτο ψωμάκι τύπου pain au lait, είτε ως μιλκσέικ ή και σε παγωτό. Ο chef patissier Διονύσης Αλέρτας είναι ο άνθρωπος πίσω από τις συνταγές, οπότε καταλαβαίνετε ότι το γλυκό θα είναι εθιστικά νόστιμο.