7all
  • HEALTH & LIFE
  • PET STORIES
  • PHOTOVIEW
  • TV-CINEMA
  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • LIFESTYLE
  • ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ
  • ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ
  • HEALTH & LIFE
  • PET STORIES
  • PHOTOVIEW
  • TV-CINEMA
  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • LIFESTYLE
  • ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ
  • ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ
No Result
View All Result
7all
No Result
View All Result

Ταράτσα: ένα αλέγκρο bar restaurant που φτιάχνει κεμπάπ και παστουρμά

7ALL by 7ALL
6 Οκτωβρίου 2024
in ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0 0
0
Ταράτσα: ένα αλέγκρο bar restaurant που φτιάχνει κεμπάπ και παστουρμά
Share on FacebookShare on Twitter

Ρας ελ χανούτ, χαρίσα και διάθεση για πάρτι σε μια ταράτσα του κέντρου με νόστιμη λεβαντίνικη-ελληνική κουζίνα με την υπογραφή του Αλέξανδρου Καρακατσάνη, ιδιαίτερα κοκτέιλ και την Ακρόπολη ακριβώς απέναντι

Τα στραμμένα προς τα πάνω βελάκια στην ταμπέλα, στο πλάι της εισόδου του ξενοδοχείου Regal στη Μητροπόλεως, δείχνουν το δρόμο. Παίρνεις το ασανσέρ για τον 6ο όροφο, ανεβαίνεις μερικά σκαλιά, περνάς κάτω από μια σειρά από ρετρό φωτιστικά και όταν βγαίνεις έχεις μπροστά σου ένα χορταστικό πλάνο της Ακρόπολης. Τα πράσινα τραπέζια, ο πορτοκαλί καναπές, οι μεταλλικές καρέκλες και η γραμματοσειρά με την οποίο είναι γραμμένο το «Αθηναϊκή Ταράτσα» στον καθρέφτη πίσω από το μπαρ και στα πιάτα που περιμένουν στο τραπέζι, σου φέρνουν στο μυαλό τα 70’s. Από τα ηχεία βγαίνουν ρυθμικές μουσικές. Και από την ανοιχτή κουζίνα μερικές γαργαλιστικές μυρωδιές. Στο αλέγρο μαγαζί που άνοιξαν τώρα το Σεπτέμβρη η ομάδα του Αmi Ιtalian Bistrot μαζί με την ομάδα του Bar In Front of the Bar πίνεις κοκτέιλ και τρως από πεϊνιρλί και χούμους μέχρι κόκορα με χυλοπιτάκι και πρόβατο στα κάρβουνα.

Ταράτσα: ένα αλέγκρο bar restaurant που φτιάχνει κεμπάπ και παστουρμά-1
«Εστιατόριο και μπαρ ανοιχτής θέασης» γράφει κάτω από το όνομα του μαγαζιού
Ταράτσα: ένα αλέγκρο bar restaurant που φτιάχνει κεμπάπ και παστουρμά-2Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης στην ανοιχτή κουζίνα.Ταράτσα: ένα αλέγκρο bar restaurant που φτιάχνει κεμπάπ και παστουρμά-3Μπορείς να βάλεις τον παστουρμά παλαμίδας πάνω στη σαλατο-βαρκούλα και να τον φας με το χέρι.
Ταράτσα: ένα αλέγκρο bar restaurant που φτιάχνει κεμπάπ και παστουρμά-4
Η Ταράτσα είναι προικισμένη με μια πολύ όμορφη θέα στην Ακρόπολη και στην πλατεία της Μητρόπολης από τα ψηλά.

Το γενικό πρόσταγμα στην κουζίνα έχει ο Aλέξανδρος Καρακατσάνης, που τον γνωρίσαμε στο εστιατόριό του, το San Michali, στη Σύρο – έκανε πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά. Μια ιδέα από την ανατολίτικη πλευρά του και την αγάπη του για τις φωτιές πήραμε και στο Monk’s Beard που διατηρούσε στον Νέο Κόσμο με τη γυναίκα του, Φανή Παναγοπούλου, η οποία κατάγεται από τον Λίβανο. Τη βλέπουμε και τώρα: έχοντας στη διάθεσή του ξυλόφουρνο και ρομπάτα (ο γιαπωνέζικος φούρνος «κολλάει» σε διάφορα σενάρια τελευταία) δίνει στο φαγητό κατεύθυνση ελληνολεβαντίνικη.

Το πρώτο που ήρθε στο τραπέζι ήταν ένα χειροποίητο μαλακό τυρί, με μαστίχα, μαχλέπι και μαυροκούκι, περιχυμένο με μέλι ελάτης, που ο σεφ το εμπνεύστηκε από τη γέμιση που μπαίνει στα λυχναράκια. Ωραίο, αλλά λίγο γλυκό για αρχή, ιδίως όταν παραδίπλα, πέρα από την ωραία λούζα που φτιάχνει ο ίδιος, έχεις και έναν χειροποίητο «παστουρμά» παλαμίδας με μπόλικο τσιμένι. Νομίζω ότι θα το χαιρόμουν περισσότερο λίγο πριν το (ή αντί για) επιδόρπιο. Η σαλάτα με ψητά φασολάκια, ξινότυρο, ραπανάκι και ένα ντρέσινγκ από μελάσα ροδιού ήταν δροσερή, συντονισμένη με την εποχή, και το μοσχάρι ταρτάρ, πρωτότυπα παρουσιασμένο, πάνω σε έναν ορθογώνιο αμπελοντολμά με ρύζι μυρωδάτο, με έναν βελούδινο πουρέ αγκινάρας για παρέα. Τα shish barak, τα ανατολίτικα ζυμαρικά σαν ραβιόλια γεμιστά με τρυφερό πρόβειο κιμά, που σοτάρονται με βούτυρο και σερβίρονται με γιαουρτένια σάλτσα και σουμάκι δεν μπορεί να μην τα ευχαριστηθείς και αυτή τη φορά, έχουν βαθιά νοστιμιά. Το ίδιο και το καλοκαρυκευμένο κεμπάπ από πρόβειο και μοσχαρίσιο κιμά, πάνω σε μπαζλαμά (ένα αφράτο τούρκικο πιτάκι) που ψήνουν εκεί στην ανοιχτή κουζίνα. Είναι πολύ καλό. Όσο για το shawarma, ο σεφ το κάνει λίγο διαφορετικό. Δεν είναι γύρος, είναι κομμάτια μοσχαρίσιας στηθοπλευράς ψημένα στον ξυλόφουρνο, που τα σερβίρουν σε ένα όμορφο έθνικ πιάτο, βάζοντας από δίπλα ένα σουβλάκι σελινόριζας και αραβικές πίτες ολικής άλεσης, δικές τους και αυτές. Παραδίπλα τοποθετούν διάφορα μπολάκια με συνοδευτικά για να βάλεις όσο θέλεις: γιαούρτι με ταχίνι, χαρίσα, ταμπουλέ, αγγουράκι τουρσί…

Διαβάστε Περισσότερα

Tags: Ταράτσαbar restaurant
Previous Post

Η Άννα Βίσση μάγεψε το Καλλιμάρμαρο (Video)

Next Post

Θέμης Αδαμαντίδης: «Η δήλωση που έκανα για τον Λύτρα ήταν άστοχη, δεν υπήρχε λόγος να την βγάλει στον αέρα ο κ. Λιάγκας»

Related Posts

Το «Tootsie The Musical» στο Περοκέ – Ο Μάρκος Σεφερλής μεταμορφώνεται στη Ντόροθι Μάικλς σε ένα ξέφρενο μιούζικαλ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το «Tootsie The Musical» στο Περοκέ – Ο Μάρκος Σεφερλής μεταμορφώνεται στη Ντόροθι Μάικλς σε ένα ξέφρενο μιούζικαλ

27 Μαρτίου 2025
Χαλβάς ταχινιού με χουρμάδες: Ένα γλυκό θησαυρός γεμάτος ενέργεια
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χαλβάς ταχινιού με χουρμάδες: Ένα γλυκό θησαυρός γεμάτος ενέργεια

22 Μαρτίου 2025
Ο απόλυτος μπακαλιάρος σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου – Τραγανή κρούστα, αφράτη σκορδαλιά και το μυστικό για ιδανικό κουρκούτι (vid)
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ο απόλυτος μπακαλιάρος σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου – Τραγανή κρούστα, αφράτη σκορδαλιά και το μυστικό για ιδανικό κουρκούτι (vid)

20 Μαρτίου 2025
«Τα πήρες όλα κι έφυγες» στο θέατρο Παλλάς;
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

«Τα πήρες όλα κι έφυγες» στο θέατρο Παλλάς;

20 Μαρτίου 2025
Τι να κάνεις στην Αθήνα τις επόμενες μέρες: Πρεμιέρες, μουσική, πάρτι στην πόλη
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τι να κάνεις στην Αθήνα τις επόμενες μέρες: Πρεμιέρες, μουσική, πάρτι στην πόλη

7 Μαρτίου 2025
Jackaroo: Η νέα εποχή street food που κατακτά όλον τον κόσμο γεννήθηκε στον Πειραιά
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

Jackaroo: Η νέα εποχή street food που κατακτά όλον τον κόσμο γεννήθηκε στον Πειραιά

4 Μαρτίου 2025
Next Post
Θέμης Αδαμαντίδης: «Η δήλωση που έκανα για τον Λύτρα ήταν άστοχη, δεν υπήρχε λόγος να την βγάλει στον αέρα ο κ. Λιάγκας»

Θέμης Αδαμαντίδης: «Η δήλωση που έκανα για τον Λύτρα ήταν άστοχη, δεν υπήρχε λόγος να την βγάλει στον αέρα ο κ. Λιάγκας»

POPULAR

Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων: Μια ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και τη δράση

Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων: Μια ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και τη δράση

4 Απριλίου 2025
Μεγάλα brands μετρούν τις διαφημιστικές τους δαπάνες στο X φοβούμενα αντιπαραθέσεις με τον Έλον Μασκ

Μεγάλα brands μετρούν τις διαφημιστικές τους δαπάνες στο X φοβούμενα αντιπαραθέσεις με τον Έλον Μασκ

4 Απριλίου 2025
Συνεδριάζει η Κ.Ο. της ΝΔ για την εκλογή του Απόστολου Βεσυρόπουλου και ομιλία Μητσοτάκη

Συνεδριάζει η Κ.Ο. της ΝΔ για την εκλογή του Απόστολου Βεσυρόπουλου και ομιλία Μητσοτάκη

4 Απριλίου 2025
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • NEWS
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • LIFESTYLE
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

© 2024 7all.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • HEALTH & LIFE
  • PET STORIES
  • PHOTOVIEW
  • TV-CINEMA
  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • LIFESTYLE
  • ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ
  • ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ

© 2024 7all.gr