7all
  • HEALTH & LIFE
  • PET STORIES
  • PHOTOVIEW
  • TV-CINEMA
  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • LIFESTYLE
  • ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ
  • ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ
  • HEALTH & LIFE
  • PET STORIES
  • PHOTOVIEW
  • TV-CINEMA
  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • LIFESTYLE
  • ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ
  • ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ
No Result
View All Result
7all
No Result
View All Result

Πειραιάς στο χέρι: 9 στάσεις για σουβλάκι, πιροσκί, κρουασάν και άλλα νόστιμα

7ALL by 7ALL
9 Ιανουαρίου 2025
in ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0 0
0
Πειραιάς στο χέρι: 9 στάσεις για σουβλάκι, πιροσκί, κρουασάν και άλλα νόστιμα
Share on FacebookShare on Twitter

Βόλτα στον Πειραιά χωρίς φαΐ γίνεται; Γίνεται, αλλά θα ήταν κρίμα. Στους δρόμους του κρύβονται άλλωστε ένα σωρό λιχουδιές που από μόνες τους αποτελούν λόγο να κατέβει κανείς προς το λιμάνι. Πρώτο και κύριο το σουβλάκι. Ιστορική γειτονιά του σουβλακιού, ο Πειραιάς έχει μπόλικα διαλεχτά τυλιχτά που τρώγονται δυο-δυο αλλά και πολλά ακόμη νόστιμα που αξίζουν δοκιμή, από παραδοσιακά πιροσκί και μπουγάτσες μέχρι μοντέρνες κρουασαντερί που μοσχοβολάνε βούτυρο και παλιά, κλασικά ζαχαροπλαστεία για το ρυζογαλάκι το σωστό.

Temps Perdu: οι σπεσιαλίστες του κρουασάν

Κάντε μια στάση και γεμίστε ένα κουτί με τα αλμυρά και γλυκά σφολιατοειδή του Temps Perdu, αξίζει. Οι δύο φίλοι πίσω από το καινούργιο μαγαζί, ένας ζαχαροπλάστης και ένας αρτοποιός με προϋπηρεσία στις κουζίνες γνωστών ξενοδοχείων της Ελλάδας και του εξωτερικού, χρησιμοποιούν καλό βούτυρο που μοσχοβολάει και φτιάχνουν με αυτό όλα τα ζυμάρια τους από το μηδέν, αξιοποιώντας παράλληλα αρκετά ντόπια υλικά. Ωραίο το ρολάκι με φέτα ανάμεικτη με τσαλαφούτι, που το αρωματίζουν με ζάαταρ και η λουκανικόπιτα με λουκάνικο Sary και λίγη πικάντικη χαρίσα. Από τα γλυκά ξεχωρίσαμε εκείνο με τη σουμάδα και το αχλάδι. Γ.Π.

Καραΐσκου 114, Τ/210-42.96.027

Möte: για καλό καφέ και σνακ

Λίγα βήματα από το Δημοτικό Θέατρο, στην πολυσύχναστη Σωτήρος Διός, κάνουμε στάση στο γωνιακό Μöte για speciality καφέ. Κάθε μυρωδάτη κούπα (που μπορούμε να πάρουμε και στο χέρι και να συνεχίσουμε τη βόλτα μας) έχει την υπογραφή της Create, της εταιρείας του διεθνούς φήμης Έλληνα barista Στέφανου Δωματιώτη. Ανάμεσα στις πολλές διαφορετικές επιλογές, οι οποίες αλλάζουν ανά διαστήματα, βρίσκουμε συνήθως καφέδες από ιδιαίτερες φάρμες από όλο τον κόσμο αλλά και την κατάλληλη καθοδήγηση από το προσωπικό ώστε να ανακαλύψουμε τον αγαπημένο μας. Έχουν και προσεγμένα γλυκάκια και σάντουιτς για συνοδεία. Γ.Π.

Σωτήρος Διός και Πραξιτέλους, T/ 213-04.67.970

Νικαράγουα: σουβλάκι όπως παλιά

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Σουβλάκι σαν τα παλιά, μικρούλι -τόσο που χωράει στη χούφτα- και με υλικά προσεκτικά διαλεγμένα φτιάχνει το Νικαράγουα, σχετικά καινούργια άφιξη στον Πειραιά. Στις αφράτες πίτες που προμηθεύονται από τη βιοτεχνία Σταμάτη στο Περιστέρι βάζουν είτε ωραίο χοιρινό καλαμάκι είτε ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ντομάτα, μαϊντανοκρέμμυδο και σπιτική σάλτσα ντομάτας με ρίγανη. Όσοι θέλουν σώνει και ντε πατάτες μπορούν να τις απολαύσουν σε μερίδα στο πλάι. Επιλέγουν να μην τις βάζουν στο τυλιχτό για να μην σκεπάζουν τις γεύσεις. Για συνοδεία, ελληνικές μπίρες από τη Sourmena Brews. Γ.Π.

Οδυσσέα Ανδρούτσου 149, Τ/ 213-099.2200

Εύξεινον: το πιροσκί του λιμανιού

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Φωτο: Δημήτρης Βλάικος

Ο Σπύρος Μάνης έμαθε από μικρός την τέχνη του ζυμαριού, ακολουθώντας τη συμβουλή της μητέρας του, Παρθενόπης Αμανατίδου, από την Τραπεζούντα: «Αν θες να επιβιώσεις, μάθε το ζυμάρι». Πάνω από σαράντα χρόνια φούρναρης, ζυμώνει και φουρνίζει καθημερινά πιροσκί, ενώ η σύζυγός του, Βάσω, γεμίζει κάθε κομμάτι με το χέρι. Οι γιοι τους, Χάρης και Γιώργος, που μεγάλωσαν μέσα στο μαγαζί, λένε πως οι πελάτες είναι πια οικογένεια. Το Εύξεινον στον Πειραιά έχει γίνει σημείο αναφοράς, με κόσμο που έρχεται από όλη την Αθήνα για το τραγανό ζυμάρι και τις χορταστικές γεμίσεις. Φέτα ΠΟΠ, πατάτες Νάξου ή Κύπρου και διαλεγμένος κιμάς είναι τα βασικά υλικά, όλα άριστης ποιότητας. Μ.Π.

Ναυάρχου Νοταρά 50, Τ/213-02.80.000

Τι πίτα τραβάς: καλαμάκι όπως στη Μάνη

Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη

Εδώ… το κρατάνε μανιάτικο. Έχουν την περίφημη μανιάτικη τριπλέτα, τουτέστιν τραβηχτή πίτα, πασπαλισμένη με χοντρό αλάτι και ρίγανη, πάνω στην οποία τοποθετούνται καλαμάκι χοιρινό, με καλό, ζουμερό κρέας, χωρίς λίπη, και τρίγωνα κομματάκια κεφαλοτύρι. Μπορείς να αντί για το καλαμάκι να πάρεις μανιάτικο λουκάνικο ή με σύγλινο, που συνήθως το ζεσταίνουν λίγο πριν το σερβίρουν – εγώ κάποιες φορές έχω λοξοδρομήσει και προς το καλαμάκι κοτόπουλο, είναι και αυτό ωραίο. Η χειροποίητη μακρόστενη πίτα που βγαίνει αφράτη, με τραγανή κρούστα από το τηγάνι (τις ζυμώνουν καθημερινά και τις τηγανίζουν την ώρα που θα τις παραγγείλεις) είναι σε κάθε περίπτωση πολύ χορταστική. Για όποιον θέλει κάτι γλυκό για μετά υπάρχουν και τραβηχτές πίτες επιδόρπιες, όπως και τραβηχτοί λουκουμάδες, διαφορετικοί από τους κλασικούς, σαν πυκνές, τραγανές τηγανίτες, είτε με μέλι και κανέλα είτε με πραλίνα φουντουκιού. Α.Σ. 

Κολοκοτρώνη 68, Τ/211-41.68.918

Γιώργος: σουβλάκι-εμπειρία

Φωτογραφία: Νίκος ΚαμπούρηςΦωτογραφία: Νίκος Καμπούρης
Φωτογραφία: Νίκος Καμπούρης

Στον Γιώργο, στη γωνία Γούναρη και Νικήτα, στην καρδιά της αγοράς του Πειραιά, κατεβαίνουμε για να γευτούμε κάτι που μοιάζει με ταξίδι στον χρόνο. Το μαγαζί, μικρό και φιλόξενο, σε καλεί με τις μυρωδιές του ψημένου κρέατος και της φρεσκοψημένης πίτας. Το μπιφτέκι, καλοφτιαγμένο και ζουμερό, συνδυάζεται με μια ελαφρώς τραγανή, μυρωδάτη πίτα. Η ντομάτα κόβεται φρέσκια και ζουμερή, ενώ η σάλτσα, με μια δόση πιπεράτης έντασης. Είναι από εκείνα τα μέρη που σε κάνουν να νιώθεις ότι ανακαλύπτεις ξανά την αυθεντική γαστρονομία του δρόμου, φτιαγμένη με σεβασμό και νοσταλγία για το παλιό. Ένα σουβλάκι που δεν είναι απλώς φαγητό, αλλά εμπειρία. Μ.Π.

Γούναρη 18 & Νικήτα, Τ/211-40.33.388

Για ρυζόγαλο στη Στάνη Κουντούρα

Ο Σμυρνιός Στυλιανός Κουντούρας έφερε το 1933 από την πατρίδα του τις αυθεντικές συνταγές γλυκών που σερβίρουν στο πειραιώτικο ζαχαροπλαστείο-γαλακτοπωλείο και τώρα οι απόγονοι συνεχίζουν την παράδοση. Η Στάνη βρίσκεται σε ιδανικό σποτ για χάζι στην πλατεία και στον κόσμο που μπαινοβγαίνει στο μετρό. Εκεί θα ακούσετε τα νέα της ημέρας από τους συνταξιούχους που είναι μόνιμοι πελάτες και πολιτικές συζητήσεις από δημοσιογράφους θαμώνες. Πάρτε στο χέρι το ρυζόγαλό τους που είναι δροσάτο, καλοχυλωμένο με καθαρή, ήπια γαλατένια επίγευση και συνεχίστε τη βόλτα στον όμορφο Πειραιά. Μ.Π.

Ιάκωβου Δραγάτση 10, Πλατεία Κοραή, Τ/210-41.74.235

Sharai: για μπουγάτσα τρυφερή και βουτυράτη

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Φωτογραφία: Δημήτρης ΒλάικοςΦωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Έχουν πολλά είδη μπουγάτσας. Θα προτείναμε να δοκιμάσετε αυτή με τη σοκολάτα, αν σας αρέσουν οι νεωτερισμοί. Ή  την σκέτη, την αυθεντική πολίτικη μπουγάτσα, χωρίς κρέμα. Είναι πιο βαριά, με μπόλικα φύλλα που βουτυρώνονται και στρώνονται το ένα πάνω στο άλλο. Χάνουν λίγο την αέρινη υφή τους, αλλά σε κερδίζουν γιατί είναι τραγανά και μοσχοβολούν βούτυρο. Η μπουγάτσα με κρέμα είναι επίσης πολύ νόστιμη, με μια απαλή, αρκετά κίτρινη σιμιγδαλόκρεμα. Το ωραίο είναι ότι παραμένει τρυφερή, ακόμα και αν τη φάτε μετά από ώρες. Βέβαια, δύσκολα περισσεύει για αργότερα. Μ.Π.

Γούναρη 9, Τ/210-41.21.142

Συστηματικό σουβλατζίδικο ο Καράμπελας: 33 χρόνια επιτυχίες

Ο Καράμπελας είναι στάση για σουβλάκι που δύσκολα ξεχνάς. Ο Σπύρος και η Ελένη μαζί με τα παιδιά τους κρατούν ζωντανό ένα μαγαζί που εδώ και 33 χρόνια φτιάχνει τα πάντα στο χέρι. Ο γύρος, τα μπιφτέκια και τα καλαμάκια ψήνονται μπροστά σου, ενώ η κόκκινη, ελαφρώς πικάντικη σάλτσα τους δίνει ξεχωριστή γεύση. Το μαγαζί είναι γεμάτο με κόκκινα διακοσμητικά και αναμνηστικά του Ολυμπιακού. Δεν είναι τυχαίο, αφού η οικογένεια είναι φανατική οπαδός της ομάδας και αυτό φαίνεται σε κάθε γωνιά του χώρου. Ανοίγουν στις 6 το απόγευμα και, ναι, μπορεί να περιμένεις λίγο, αλλά αξίζει. Το φαγητό φτιάχνεται τη στιγμή που το παραγγέλνεις και σερβίρεται ζεστό. Κάποιοι προτιμούν το delivery, αλλά οι περισσότεροι έρχονται εδώ για τη μυρωδιά της σχάρας και την αίσθηση του φρεσκοψημένου. Μ.Π.

Πύλης 53, Τ/ 210-41.12.622

ΠΗΓΗ

Tags: κρουασάνσουβλάκιπιροσκίΠειραιάς
Previous Post

Γιάννης Κότσιρας: Ξεκινά εμφανίσεις στη νυχτερινή Αθήνα

Next Post

Μάκης Χριστοδουλόπουλος: Από το κλαρίνο στη Λιβαδειά και την πλατεία Βάθης, στις μεγάλες επιτυχίες και την απόλυση

Related Posts

Το «Tootsie The Musical» στο Περοκέ – Ο Μάρκος Σεφερλής μεταμορφώνεται στη Ντόροθι Μάικλς σε ένα ξέφρενο μιούζικαλ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το «Tootsie The Musical» στο Περοκέ – Ο Μάρκος Σεφερλής μεταμορφώνεται στη Ντόροθι Μάικλς σε ένα ξέφρενο μιούζικαλ

27 Μαρτίου 2025
Χαλβάς ταχινιού με χουρμάδες: Ένα γλυκό θησαυρός γεμάτος ενέργεια
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χαλβάς ταχινιού με χουρμάδες: Ένα γλυκό θησαυρός γεμάτος ενέργεια

22 Μαρτίου 2025
Ο απόλυτος μπακαλιάρος σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου – Τραγανή κρούστα, αφράτη σκορδαλιά και το μυστικό για ιδανικό κουρκούτι (vid)
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ο απόλυτος μπακαλιάρος σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου – Τραγανή κρούστα, αφράτη σκορδαλιά και το μυστικό για ιδανικό κουρκούτι (vid)

20 Μαρτίου 2025
«Τα πήρες όλα κι έφυγες» στο θέατρο Παλλάς;
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

«Τα πήρες όλα κι έφυγες» στο θέατρο Παλλάς;

20 Μαρτίου 2025
Τι να κάνεις στην Αθήνα τις επόμενες μέρες: Πρεμιέρες, μουσική, πάρτι στην πόλη
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τι να κάνεις στην Αθήνα τις επόμενες μέρες: Πρεμιέρες, μουσική, πάρτι στην πόλη

7 Μαρτίου 2025
Jackaroo: Η νέα εποχή street food που κατακτά όλον τον κόσμο γεννήθηκε στον Πειραιά
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

Jackaroo: Η νέα εποχή street food που κατακτά όλον τον κόσμο γεννήθηκε στον Πειραιά

4 Μαρτίου 2025
Next Post
Μάκης Χριστοδουλόπουλος: Από το κλαρίνο στη Λιβαδειά και την πλατεία Βάθης, στις μεγάλες επιτυχίες και την απόλυση

Μάκης Χριστοδουλόπουλος: Από το κλαρίνο στη Λιβαδειά και την πλατεία Βάθης, στις μεγάλες επιτυχίες και την απόλυση

POPULAR

Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων: Μια ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και τη δράση

Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων: Μια ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και τη δράση

4 Απριλίου 2025
Μεγάλα brands μετρούν τις διαφημιστικές τους δαπάνες στο X φοβούμενα αντιπαραθέσεις με τον Έλον Μασκ

Μεγάλα brands μετρούν τις διαφημιστικές τους δαπάνες στο X φοβούμενα αντιπαραθέσεις με τον Έλον Μασκ

4 Απριλίου 2025
Συνεδριάζει η Κ.Ο. της ΝΔ για την εκλογή του Απόστολου Βεσυρόπουλου και ομιλία Μητσοτάκη

Συνεδριάζει η Κ.Ο. της ΝΔ για την εκλογή του Απόστολου Βεσυρόπουλου και ομιλία Μητσοτάκη

4 Απριλίου 2025
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • NEWS
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • LIFESTYLE
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

© 2024 7all.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • HEALTH & LIFE
  • PET STORIES
  • PHOTOVIEW
  • TV-CINEMA
  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • LIFESTYLE
  • ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ
  • ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ

© 2024 7all.gr